2. Johan - en entrprenör

1. Johan är den drivande kraften när det kommer till att skaffa "vuxenpoäng" bland sina vänner. Till skillnad från många andra ungdomar så har han nästan alltid haft sysslor som innebär arbete för att på så sätt kunna få någon slags lön. Han är driven och påhittig, det som gör en till en entreprenör.

2. En entreprenör är en person som har skapat sig en ide och är driven nog för att genomföra iden med entusiasm, fantasi och mycket envishet. Att ta risker hör mycket till entreprenörer så det krävs en del kunskap i det man håller på med och att man vågar kasta sig ut. Så en entreprenör bör inte helt oväntat vara bra på entreprenörskap då det innebär att man vågar ta sina risker för sitt arbete vid för och motgång.

3. När man har en affärside så har man något som beskriver hur företaget ska kunna överleva. Hur det ska tjäna pengar? I affärsplanen ska saker som vilka tjänster som erbjuds av företaget,  vilka är företagets kunsumenter, hur ska vi göra för att de ska bli så intresserade och nöjda som möjligt och vad är unikt med det vi säljer?
När man gör en affärside så håller man sig till nuet. Hur är läget nu?

4. På Ikea (oväntat va?) ligger det ett fokus på bra design och bra funktion till ett lågt pris. De erbjuder nästan allt för hemmet och det finns i en mängd olika stilar. Företaget bygger på att så många som möjligt ska kunna handla på Ikea och inte bara de med mycket pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0